Barátaink: programajánló

Minél tartalmasabban szeretné eltölteni a szabadidejét? Alapozzon a helyismeretünkre, kérje segítségünket, úti tippjeinket. Az alábbi programok megszervezésében is szívesen segítünk, hogy a Mandalaházban töltött idejét a lehető legjobban ki tudja használni és minél több élménnyel térjen haza.

BESTILLO Pálinkaház, Boldogkőváralja
Magyarország (és így a világ) egyik legjobb pálinkafőzdéje, mely ráadásul látogatható. Egy hely, ahol egyszerre profik és kedvesek.
A Pálinkaház kiváló minőségi pálinkáival különleges ízélményt nyújt az idelátogatóknak. Az ehhez választható exkluzív ételválogatások a Sárga Borház tolmácsolásában a garancia arra, hogy a gönci barack vagy sajmeggy ízére még sokáig emlékezni fogunk.

www.bestillo.hu

Árpád-hegy Pince, Szerencs
Varkoly István, a Degenfeld-birtok szőlésze és gyermekei hitvallása és szakmai tudása nekünk nagyon rokonszenves. Főleg, hogy kiválóak a boraik is!
A borház egykor a szerencsi piros lámpás negyed kedvelt lokálja volt.  Bár mi már kizárólag a borokért látogatunk ide, a felhőtlen hangulat és maradandó élmény továbbra is garantált.

facebook.com/arpadhegypince

Szarka Dénes borász, Mád
Nagyon izgalmas a feltörekvő tehetségek útját követni! Szarka Dénes igazi örömborász, ráadásul nagyon jó vendéglátó is. Másfél hektárról készít bort Mád határában, három dűlőben, birtokáról évről évre jobb tételek kerülnek ki.

Bodnár Sándor sajtkészítő, Mád
Imádjuk a jó sajtokat és nagyon kedveljük azokat az embereket, akik elhivatottan és a lécet mindig magasabbra téve teszik a dolgukat.
Családi sajtműhelyükben friss tejből, nagy gondossággal készül az érlelt tehén és kecskesajt, kéksajt, faszenes camambert sajt, gomolya és több különleges tejtermék. Teheneik a szomszédos ökofaluban, tájvédelmi körzetben legelnek, melyet körben hegyek vesznek körül tölgyesekkel és gyógynövényekben gazdag hegyi rétekkel. A tiszta és minőségi tejtől lesz olyan egyedi és karakteres ízvilágú a Mádi Sajt, ami miatt az emberek hétről-hétre visszatérnek érte.

www.madisajt.hu

Talentum Tangazdaság, Göncruszka
Van egy kis falu a Zemplénben, Göncruszka, ahol isteni finom méz kapható és a gazdaságban mindenféle tejtermék készül amit csak elő lehet állítani kecske-, és tehéntejből. A Mandalaház innen szerzi be a reggelire felszolgált sajtokat, házitejet, mézzel édesített gyümölcsjoghurtokat, krémtúrót és vajat. A különleges ebben a gazdaságban az, hogy a Sohajda Levelente lelkész által vezettett református gyülekezet összefogásának eredménye képpen jött létre. A hidegen kezelt különleges mézeiket világszerte forgalmazzák és a készítésében a méhek gondozásától a cimkézésig a gyülekezet összes tagja résztvesz. A gazdaság kapuja mindenki előtt nyitva áll, látogassanak el hozzájuk és nézzék meg saját szemükkel összefogással mire képes egy kis település és válogassanak kedvükre az itt készült finomságokból.

Csonkás Ökotanya, Mogyoróska
Valahol mélyen mindenkiben ott szunnyad: így kellene élni! Ökotanya, sok gyerek, háziállatok, természet és természetesség, szeretet.
Mogyoróska és Regéc között az út mentén bújik meg a Csonkás Tanya, ahol Heni és családja él, gazdálkodik. A családi birtokon az állatsimogató ingyenes és a “tárlatvezetés” is páratlan. A házigazdák szeretete, elkötelezettsége példaértékű, itt ismeretlenül is rögtön családtagnak érzed magad. A mangalica kolbász, szalonna, háziszörp, méz kóstolót sem szabad kihagyni! Itt minden mennyei és garantáltan bio! A Mandalaház reggelijének is kihagyhatatlan része a Csonkás Tanya házi finomságai!

Vidám-vidra Vízitúrák
Ha szeretnék más szemszögből is megismerni ezt a sokszínű vidéket, akkor keressék fel Kmetty Zsoltot és a Vidám-vidrákat és élvezzék a tájat a Hernád vizén evezve. Különleges élményben lesz részük egy tapasztalt túravezető oldalán, aki ismeri a Hernád minden csobbanását.

Bartók József túravezető, Telkibánya
József információkkal teli túráin elhiteti velünk, hogy a kövektől izgalmasabb dolgok nem léteznek. A legjobb, hogy egyszerre tud tudományosan megalapozott és gyermekien kíváncsi módon rácsodálkoztatni a természetre.Helyi ízek Kosár

Aktuális ajánlatunk:

Abaúj ízei nálunk házhoz jönnek! Kosárba gyűjtöttük a környék legínycsiklandóbb finomságait, hogy a gasztrokalandozás már a Mandalaházban elkezdődhessen!
Próbálja ki Ön is!

MEGNÉZEM

×