Aktívan Boldogkőn részletes program

1. nap: érkezés Boldogkőváraljára, a szobák elfoglalása, vacsora.

2. nap: reggeli után nordic walking túra az ország egyik legfestőibb Kéktúra-szakaszán. A Zempléni-hegység ezen részén átvezető kék és piros jelzésen, zömében karbantartott turistaösvényen haladunk. Gyümölcsösök szélén túrázva kapaszkodunk fel a Boldogkői várhoz. A falakról nagyon szép kilátás nyílik a Hernád völgyére és a zempléni hegyekre, de a vár kiállításait is érdemes megtekinteni. A falut és a ligetes mezőket magunk mögött hagyva leereszkedünk az Arka-patakig, és megkezdődik túránk legvadregényesebb szakasza a patak kanyargós völgyében. A mesés erdei út egy tisztáshoz vezet, erdei pihenővel, ami ránk is fér a Regéci várhoz vezető kaptató előtt. Habár az Országos Kéktúra hivatalos útvonala ezt a várromot nem érinti, érdemes felkapaszkodni az ódon hangulatú falakhoz. A túrához botokat, iránytűt és térképet biztosítunk. A kirándulás kb. 4 órát vesz igénybe, hossza kb. 16 km. A túra résztvevőit különleges hangulatú tanyasi ebéd fogadja a Csonkás Ökotanyán, házias ételekkel és italokkal Heni konyhájából. Gyermekeknek: állatsimogató és barátkozás a tanyán élő állatokkal (mangalica, húsmarha, liba, tyúk, kacsa, cica, kutya). Lovaskocsizás az ősborókásba vadregényes tájakon, majd Boldogkőváraljára visszatérve megérdemelt pihenés és finom, házias vacsora.

3. nap: reggeli után érdekes és tanulságos ásványismertető és gyógynövénytúra Bartók József vezetésével Telkibányán, mely során garantáltan kincsekkel térünk haza. Az összegyűjtött ásványokból (hegyikristály, faopál, jáspis, kalcedon) medál és ásványfa készítésére van lehetőség. A kirándulás különleges hangulatát a túravezető elhivatottsága, tudása és egyedi előadásmódja garantálja. Ebéd a szabadban, az általunk készített piknikcsomagból. Délután pihenő, majd tájjellegű vacsora a Mandalaházban.

4. nap: a program vége, hazautazás

Reggeli: helyi ízek gazdag választéka a Mandalaházban.

A ház konyhájában lévő vitrint helyi finomságokkal pakoltuk meg, így BESTILLO-pálinkákat, kiváló borokat, mézet, lekvárt a vendégházban is vásárolhat.

 

A program ára tartalmazza a szállást 3 éjszakára a Mandalaházban, bőséges, organikus reggeliket és tájjellegű vacsorákat a vendégházban, programokat kóstolókkal, ellátással, szállítással a leírás szerint.

 

A program teljesítése előzetes felkészülést nem igényel és semmiféle kötöttséggel nem jár. Az útvonalat végigjárva a mozgás örömén túl képet kaphatnak hazánk e tájának mindennapjairól, életéről, megismerhetik történelmét, föld- és vízrajzát, állatvilágát és természeti szépségeit. A kirándulás gyerekek számára is nagyon élvezetes!

A túrák az év minden szakában indulnak:

CSOMAGFOGLALÁS
3. Aktivan Boldogkon

Helyi ízek Kosár

Aktuális ajánlatunk:

Abaúj ízei nálunk házhoz jönnek! Kosárba gyűjtöttük a környék legínycsiklandóbb finomságait, hogy a gasztrokalandozás már a Mandalaházban elkezdődhessen!
Próbálja ki Ön is!

MEGNÉZEM

×